Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija u
Federaciji Bosne i Hercegovine

Državljanin Italije povrijedio službenika Sudske policije F BiH

18.03.2020.

Danas u 13,45 sati u ulici Maršala Tita u Sarajevu, službenik Odjeljenja sudske policije sudova Federacije Bosne i Hercegovine E.M. je zadobio lakše tjelesne povrede. 

Naime, službenik sudske policije E.M. je zatekao muškarca kako u ulici Maršala Tita u Sarajevu uništava telefonsku govornicu, te ga je više puta upozorio da to ne čini, na šta se isti oglušio i nožem napao na službenika sudske policije, koji ga je savladao i stavio pod kontrolu, usljed čega je službenik sudske policije lakše povrijeđen, što je konstatovano od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.  

O navedenom događaju su upoznati i službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji su izvršili uviđaj, te utvrdili da se radi o državljaninu Italije, nakon čega su o svemu upoznate i nadležne institucije koje se poduzimaju mjere protiv širenja virusa COVID - 19 radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti. 

Radi mjera predostrožnosti i odlukom nadležnog ljekara, službenik sudske policije je stavljen pod zdravstveni nadzor, te je upućen i u samoizolaciju.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

1005x635.jpg