Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija u
Federaciji Bosne i Hercegovine

Održan Stručni kolegij Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine

27.09.2019.

Jučer je u Sarajevu održan Stručni kolegij rukovodnih službenika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, kojem su prisustvovali glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH, pomoćnici glavnog zapovjednika, šef Kabineta glavnog zapovjednika, te zapovjednici odjeljenja sudske policije.

Na kolegiju je analiziran rad Sudske policije Federacije BiH za protekli period tekuće godine, sa akcentom na operativne aktivnosti, odnosno analizu naredbi za dovođenje po pronalasku i naredbi za lišenje slobode, gdje se došlo do zaključka da najveći problem nerealizovanih naredni predstavlja migracija stanovništa.

Također, tokom tematskog dijela stručnog kolegija prisutni su informisani o tužbama službenika sudske policije i načinu isplate po pravomoćnim presudama, kao i o drugim radno – pravnim odnosima koji se odnose na službenike sudske policije.

Na kraju, glavni zapovjednik je prisutne upoznao o detaljima organizacije svečanosti u povodu obilježavanja Dana Sudske policije Federacije BiH, koja će biti organizovana 10.oktobra 2019. godine, u povodu 20 godina od formiranja Sudske policije Federacije BiH, na kojoj će se, između ostalog, dodjeljivati i pojedinačne i kolektivne nagrade sudske policije, svim zaslužnim službenicima i organizacionim jedinicama sudske policije, kao i drugim institucijama koje su tokom proteklih 20 godina pružale nesebičnu podršku Sudskoj policiji Federacije BiH.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0189.JPG

DSC_0174.JPG