Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Održan 16. sastanak Strateškog foruma za tužilačko-policijsku saradnju

17.09.2019.

Uspješna saradnja ključna za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH domaćin je dvodnevnog sastanka Strateškog foruma za saradnju tužilaštava i policijskih agencija u BiH, koji je započeo danas, 16. septembra, u Brčkom.

Strateški forum, koji  je već do sada značajno doprinio jačanju saradnje tužilaštava i policijskih agencija u BiH, održava se po 16.  put, a tematski  je posvećen  kapacitetima institucija i tekućim pitanjima za rad na predmetima ratnih zločina, te procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, što je kontinuirana tema Strateškog foruma. Glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH Zekerija Mujkanović rukovodio je današnjim sastankom u kojem su ispred tužilačke komponente učestvovali glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, v.d. glavnog tužioca Federalnog tužilaštva FBiH Tihomir Jurko i glavni tužilac Republičkog javnog tužilaštva RS-a Mahmut Švraka.  Učešće u sastanku uzeli su i rukovodioci policijskih agencija u BiH - direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Policije RS-a Darko Ćulum, šef  Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i glavni inspektor - načelnik terenskog ureda Sarajevo Federalne uprave  policije Mustafa Hujdurović.

Sastanak Strateškog foruma, koji se nastavlja sutra, dio je aktivnosti koje provodi VSTV u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“, uz finansijsku podršku Vlade Švicarske i Vlade Kraljevine Norveške.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Strateski-forum1.jpg

Strateski-forum2.jpg

Strateski-forum3.jpg