Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Održan sastanak strateškog foruma zvaničnika tužilačkih i policijskih institucija sa nivoa BiH, entiteta i Brčko Distrikta

29.05.2019.

Centralne teme sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje između tužilačkih i policijskih struktura u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, u cilju što kvalitetnijeg dokumentovanja i dokazivanja krivičnih djela korupcije u sudskim postupcima.

Na sastanku je razgovarano i o saradnji tužilaštava i policije u istraživanju ratnih zločina, kao i o usvajanju Plana rada Strateškog foruma za 2019. godinu.

Također, teme sastanka odnosile su se i na implementaciju zaključaka prošlog sastanka, koji obuhvataju donesene mjere od strane sudionika Strateškog foruma za unapređenje rada i saradnje između tužilaštava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala.

Tužilaštvo BiH je bilo domaćin XV sastanka glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija na strateškom nivou.

Sastanak Strateškog foruma glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija u BiH podržan je od strane projekta - Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa koji provodi VSTV BiH, a uz podršku ambasada Švicarske i Norveške.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

thumb2.jpg

thumb4.jpg

thumb.jpg

Ostale fotografije